Manager Technical Customer Service

Machine overview Process overview Total solutions Machine overview Process overview Total solutions Spare and wear parts Field Service Technical Support

Van Aarsen is een wereldwijd opererend familiebedrijf dat bekend staat als specialist op het gebied van procestechnologie in de mengvoerindustrie. Met meer dan 70 jaar ervaring heeft Van Aarsen een uitstekende reputatie op het gebied van het ontwerpen, produceren, installeren en onderhouden van machines en kwaliteitsproducten om mengvoeders te produceren. Dit niet alleen door levering van hoogwaardige machines, maar ook door de realisatie van complete mengvoederfabrieken en hoogwaardige projecten. Vanuit de goed geoutilleerde vestiging in Panheel vinden met 160 enthousiaste en hoog opgeleide medewerkers alle activiteiten plaats die hiervoor noodzakelijk zijn.

Wij bevinden ons momenteel in een fase van verdere optimalisering, efficiencyverbetering en professionalisering. Dit betekent op alle gebieden, maar met name voor Sales & Marketing, optimale aandacht voor een doelgerichte benadering van klanten & prospects en de ontwikkeling van product- naar meer consulative selling. 

Om onze ambities en de verdere groei vorm te geven is de vraag naar focus op de technische en commerciële ontwikkeling in de operatie, inclusief KPI’s en het verder doorvoeren van vernieuwingen, automatisering en innovaties.

Wij op zoek naar een “creatieve commerciële teamspeler met affiniteit in techniek”.

De uitdaging
Binnen de Technical Customer Service organisatie ga je vanuit je commerciële en ondernemende gedrevenheid, de organisatie naar het ‘next-level’ brengen. Je motiveert, coacht en ontwikkelt je team, bent in staat én vindt het een uitdaging de internationale en dynamische aftersales-markt te organiseren én naar een hoger niveau te brengen wat zal leiden tot een hogere klanttevredenheid en commerciële resultaten. Vanuit je leiderschapsrol geef je direct leiding aan het totale technical customer serviceteam en de field service engineers waarbij je ook verantwoordelijk bent voor de afdeling Project Assembly die wordt aangestuurd door een teamleider.

Je Technical Customer Service Team (12 medewerkers) bestaat uit gedreven en bekwame medewerkers met twee focusgebieden: het technisch ondersteunen van klanten en de brede facilitering van de service-gerelateerde klantvraag die bestaat uit een actieve commerciële en administratieve afhandeling van de verkoop van spare-parts en het correct toepassen van de juiste verzend- en douane condities. Vanuit je rol benader je actief klanten voor servicecontracten (spareparts / after sales) en activeert het Van Aarsen servicemodel waarbij aan klanten “after-sales” service wordt aangeboden die gericht is op het preventief onderhouden van het Van Aarsen machinepark. Je benadert en bezoekt gericht internationale klanten met als doel het genereren van actieve verkoop van servicecontracten en spareparts, alsmede het ontwikkelen van serviceconcepten en voeling te houden met hetgeen de markt vraagt van de Van Aarsen service organisatie (10-15% van je tijd).

Je bent actief met het doorontwikkelen van de mogelijkheden die de after-sales markt biedt zoals het implementeren van een audit- programma voor klanten en serviceconcepten. Hierbij staan systeemoptimalisatie, ontwerp van wijzigingsprocedures en uniforme werkwijze tot servicebezoeken centraal. Tenslotte optimaliseer je ook het klachtenmanagement en geeft je hier actief sturing aan.

Je creëert , vanuit je collegialiteit, een optimale samenwerking met andere afdelingen binnen Van Aarsen zoals sales, R&D, planning en productie. In deze positie rapporteer je direct aan de Director of Sales van Van Aarsen.  

 

Je profiel
Voor deze dynamische en aantrekkelijke positie beschik je over een technisch en/of bedrijfskundige HBO opleiding aangevuld met minimaal 5 jaar managerial ervaring op het gebied van service- en dienstverlening in de machinebouw binnen een internationale omgeving.

Je beschikt over kennis van export wet- en regelgeving en over sterke communicatieve en overtuigende vaardigheden die zowel binnen je team, je klanten alsook met de andere afdelingen verbindend werken. Naast je resultaat- en doelgerichte aanpak ben je een initiërende en coachende ‘people manager’ met een hoog energie- en prestatieniveau, persoonlijke impact, organisatiesensitiviteit en een uitstekende taalvaardigheid in het Nederlands en Engels.

             

Aanbod en arbeidsvoorwaarden             
Wil je werken bij een Internationaal georiënteerde organisatie? Ben je op zoek naar ontwikkelingsmogelijkheden, collegialiteit, een aangename werksfeer, resultaatgerichtheid en indrukwekkende projecten met een hoge klant- en service mentaliteit? Dan is Van Aarsen super interessant voor jou. Want werken bij Van Aarsen is werken binnen een modern ingerichte en organisatie met een familie-DNA. Het betreft een uitdagende positie binnen een innovatief bedrijf waarin open communicatie, hoge deskundigheid en ondernemerschap belangrijke cultuurwaarden zijn.

De cultuur is open en samenwerking op alle niveaus staat centraal. Het bedenken, ontwikkelen en produceren van machines en hoogwaardige projecten gebeurt allemaal onder één dak. Dit maakt Van Aarsen tot een bedrijf waar je elke dag opnieuw direct kunt ervaren waar jouw inzet toe bijdraagt. Je persoonlijke en loopbaanontwikkeling staan centraal en er zijn volop mogelijkheden tot verdere groei.

Uiteraard wordt een marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden geboden waaronder 27 vakantiedagen en 13 atv-dagen en de mogelijkheid om 1 dag per week thuis te werken.

 

Geïnteresseerd?
We werken voor deze positie actief samen met SD Worx Professionals.

Voor meer informatie over deze functie kan contact opgenomen worden met Harrie Keeris, Associé-Senior Consultant Equipe bereikbaar via 06-52 69 73 88 of met Norman Mullenders, Manager SD Worx Professionals bereikbaar via 06-51 70 00 72. Zij voeren gesprekken met in potentie voor de functie geschikte kandidaten.

Vervolgens zal de kandidatuur van geschikte kandidaten aan de selectiecommissie van Van Aarsen worden gepresenteerd. Aansluitend zullen de gespreksronden plaatsvinden met de selectiecommissie.

Een competentieanalyse, referentieonderzoek alsmede een ontwikkelassessment kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure.

Hebben wij jouw belangstelling gewekt? Dan nodigen wij je van harte uit om direct via onze website www.equipe-bv.nl op deze vacature te reageren middels een motivatiebrief en een op deze positie toegespitst Curriculum Vitae.

Cookie policy Privacy statement Code of Conduct Extranet Heelderweg 11 6097EW Panheel The Netherlands +31 475 579 444