Technical Buyer

Machine overview Process overview Total solutions Machine overview Process overview Total solutions Spare and wear parts Field Service Technical Support

Van Aarsen is een wereldwijd opererend familiebedrijf dat bekend staat als specialist op het gebied van procestechnologie in de mengvoerindustrie. Met meer dan 70 jaar ervaring heeft Van Aarsen een uitstekende reputatie op het gebied van het ontwerpen, produceren, installeren en onderhouden van machines en kwaliteitsproducten om mengvoeders te produceren. Dit niet alleen door levering van hoogwaardige machines, maar ook door de realisatie van complete mengvoederfabrieken en hoogwaardige projecten. Vanuit de goed geoutilleerde vestiging in Panheel vinden met 160 enthousiaste en hoog opgeleide medewerkers alle activiteiten plaats die hiervoor noodzakelijk zijn.

Wij bevinden ons momenteel in een fase van verdere optimalisering, efficiencyverbetering en professionalisering. Dit betekent op alle gebieden, maar met name voor Sales & Marketing, optimale aandacht voor een doelgerichte benadering van klanten & prospects en de ontwikkeling van product- naar meer consulative selling. 

Om onze ambities en de verdere groei vorm te geven is de vraag naar focus op de technische en commerciële ontwikkeling in de operatie, inclusief KPI’s en het verder doorvoeren van vernieuwingen, automatisering en innovaties.

Wij op zoek naar een “creatieve commerciële teamspeler met affiniteit in techniek”.

De uitdaging

Als Technical Buyer ben je verantwoordelijk voor het strategisch inkopen van goederen en diensten en zorg je ervoor dat deze op de juiste tijd en tegen de optimale prijzen en condities worden geleverd. Je voert strategisch leveranciersmanagement door het identificeren, selecteren, monitoren en evalueren van de leveranciers in jouw inkooppakket. Tevens bouw je aan en onderhoud je sterke, langdurige partnerschappen, waar Van Aarsen bekend om staat, met de productie kritieke leveranciers actief in het hogere segment. 

Vanuit je functie onderhandel je met leveranciers om te komen tot optimale prijzen, leverings- en contractvoorwaarden waarbij TCO niet uit het oog wordt verloren. Je beoordeelt en beheert potentiële risico’s in de Supply Chain, waaronder markttrends, prijsfluctuaties en economische instabiliteit, waardoor je proactief inspeelt op jouw risicobeheer.

Je wikkelt claims en geschillen op een correcte wijze af, zorgt voor verslaglegging van de uitgevoerde actie in de daarvoor bestemde systemen en zorgt voor een tijdelijke en correcte opvolging van de aan jou toegewezen taken.

Je adviseert de Procurement Director en levert input voor het inkoop businessplan en afdelings-gerelateerde verbetervoorstellen. Je benchmarkt de inkooppakketten waarvoor jij verantwoordelijk bent en zorgt ervoor dat deze up to date zijn.

Je creëert een optimale samenwerking met andere afdelingen binnen Van Aarsen zoals sales, R&D, planning en productie. In deze positie rapporteer je direct aan de Procurement Director van Van Aarsen.

 

Je profiel
Je beschikt over een afgeronde technische HBO opleiding en hebt aantoonbare ervaring met technisch inkopen. Kennis en ervaring als technisch-strategisch inkoper (bij voorkeur met kapitaalgoederen) in een projectmatige werkomgeving is een must. Beschik je over NEVI-opleidingen dan is dan een pré. Door middel van je persoonlijke impact ben je in staat sterk en fair te onderhandelen gedurende inkooptrajecten. Als persoon ben je gestructureerd, flexibel, analytisch, pragmatisch, integer, resultaatgericht, besluitvaardig, heb je aandacht voor detail en kun je goed samenwerken. Je hebt ervaring met contractbeheer en bent bereid om op de hoogte te blijven van veranderingen in de markt. Door het internationale karakter van Van Aarsen beschik je over een goede beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal. Tevens beschik je over uitstekende communicatieve- (zowel mondeling als schriftelijk) en interpersoonlijke vaardigheden.

             

Aanbod en arbeidsvoorwaarden             
Wil je werken bij een Internationaal georiënteerde organisatie? Ben je op zoek naar ontwikkelingsmogelijkheden, collegialiteit, een aangename werksfeer, resultaatgerichtheid en indrukwekkende projecten? Dan is Van Aarsen super interessant voor jou. Want werken bij Van Aarsen is werken binnen een modern ingerichte en organisatie met een familie-DNA. Het betreft een uitdagende positie binnen een innovatief bedrijf waarin open communicatie, hoge deskundigheid en ondernemerschap belangrijke cultuurwaarden zijn.

De cultuur is open en samenwerking op alle niveaus staat centraal. Het bedenken, ontwikkelen en produceren van machines en hoogwaardige projecten gebeurt allemaal onder één dak. Dit maakt Van Aarsen tot een bedrijf waar je elke dag opnieuw direct kunt ervaren waar jouw inzet toe bijdraagt. Je persoonlijke en loopbaanontwikkeling staan centraal en er zijn volop mogelijkheden tot verdere groei.

Uiteraard wordt een marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden geboden waaronder 27 vakantiedagen en 13 atv-dagen en de mogelijkheid om 1 dag per week thuis te werken.

 

Geïnteresseerd?
We werken voor deze positie actief samen met SD Worx Professionals.

Voor meer informatie over deze functie kan contact opgenomen worden met Harrie Keeris, Associé-Senior Consultant Equipe bereikbaar via 06-52 69 73 88 of met Norman Mullenders, Manager SD Worx Professionals bereikbaar via 06-51 70 00 72. Zij voeren gesprekken met in potentie voor de functie geschikte kandidaten.

Vervolgens zal de kandidatuur van geschikte kandidaten aan de selectiecommissie van Van Aarsen worden gepresenteerd. Aansluitend zullen de gespreksronden plaatsvinden met de selectiecommissie.

Een competentieanalyse, referentieonderzoek alsmede een ontwikkelassessment kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure.

Hebben wij jouw belangstelling gewekt? Dan nodigen wij je van harte uit om direct via onze website www.equipe-bv.nl op deze vacature te reageren middels een motivatiebrief en een op deze positie toegespitst Curriculum Vitae.

Cookie policy Privacy statement Code of Conduct Extranet Heelderweg 11 6097EW Panheel The Netherlands +31 475 579 444